Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.02.2009 20:42 - Крадете данъци!
Автор: c2h5oh Категория: Политика   
Прочетен: 10458 Коментари: 5 Гласове:
2

Последна промяна: 18.02.2009 21:06


- В интерес на истината – казах и отпих глътка планинарски Глен Елджин сингъл молт 12 от плоската си титаниева манерка във вътрешния джоб на сакото – Мария Мургина е една доста сексапилна жена.

- Ти си луд! – заклейми ме Теодор, братовчедът на Милен.

- Не, може би само малко извратен – оправдах се аз.

Всъщност скиор беше само Милен и по тази уважителна причина не беше с нас в онова по всеобщо мнение долнопробно заведение на последната станция на лифта под връх Тофана в Доломитите. Долнопробно, но скъпо поради обстоятелството, че беше на над 3000 метра надморска височина, тоест с близо километър по-високо от Черни връх. Иначе даваха гнусни наденици и скъпа италианска бира, защото, макар и в Алпите, Кортина д’Ампецо се падаше в регион Вйнето, а не в Алто Адидже, както се полага на едни уважаващи себе си италиански алпийски територии.

- Questi sono salumi schifosi e non posso capire perchй dobbiamo mangiarli! – казах нарочно на висок глас, за да ме чуе жената, която се грижеше за храната на самообслужване.

- Да, наистина са гнусни – съгласи се тя, с което показа, че е българка, - и на ваше място аз също не бих ги яла.

След като поахкахме лицемерно над това колко приятно е да се съберем българи, ние с браточките излязохме на терасата и гледката оттам опрости всички долнопробности на заведението.

image


- Мургина може да е сексапилна – опита се да омиротвори нещата Хер Дидев, - обаче това с краденето на ДДС е скандално.

- Не, напротив! – гордо вдигна глава Батко Светльо. – Скандално е да плащаш данъци на тая шибана държава!

- Именно – солидаризира се Теодор, братовчедът на Милен.

- Какво е казано за държавата – започна да развива мисълта си Батко – „Държавата е лош стопанин”. Следователно да даваш пари на държавата е все едно да даваш на дете кибрит да си играе.

- Да изясним, че държавата това не е нацията. Държавата е една от фирмите на територията на нацията, а полицията и данъчните са едни от силовите групировки. Както не е редно да плащаш рекет на ВИС, така не е редно да плащаш данъци и на държавата.

- Точно така – съгласи се Батко, хвърли поглед надолу към Кортина, която се гушеше между планинските масиви, и доразви мисълта си: - Чух вчера по телевизията, че не знам колко си милиарда в Европа са изчезнали от данъци. Как ще изчезнат, бе?! Парите не изчезват. Парите само могат да сменят стопанина си. Тоест, ако някой каже, че в България всяка година се губи по милиард от ДДС, не е прав. Лъже. Просто в България всяка година по милиард не влиза в държавата, а отива другаде. Но милиардът си е милиард. Той се харчи, създава печалба, създава работни места, върти се в стокооборота…

- Батко – сложи ръка на сърцето си Хер Дидев, - тури ръка на сърце и си признай: ти внасяш ли ДДС?

- Какво да турям! Не внасям. Е, давам по някой лев, никога не тегля, данъчните са доволни, не ме закачат…

- Е, така не ощетяваш ли обществото?

- Никак даже! Предпочитам, вместо да внеса данъци, които да се открадната от държавната администрация или да се раздадат като помощи на циганите и то помощи, които ги поощряват да се плодят още по-неудържимо, да увелича заплатите на своите трудолюбиви и високо квалифицирани служители, които създават благата, от които се ползват всички. Не повече от 10% от българите създаваме принадена стойност и това е статистически доказано. Мисля, че е редно да очакваме малко уважение срещу това.

- Но данъците са за отбрана, полиция, правосъдие, пътища, паркове…

- Нали видяхте как се правят пътища?! Нали видяхте и къде отива ДДС-то: в касата на БСП. Я, майната ви комуняги мръсни! Ще ви давам аз на вас пари да ги крадете и с тях да фалшифицирате избори, да ги печелите и после да ми назначавате вашите идиоти, с които да трябва да се съобразявам!

- Е, да, така е – съгласи се дори свръхтолерантният Хер Дидев.

- Чудно ми е само как така стана точно сега този скандал с ДДС-то. Може да е само отвън. Това е кокошката със златните яйца на БСП. Цицали са ДДС и при Костов, и при Царя. Това винаги си е било техен бизнес, най-вече през горивата на митниците. Явно са ги нагъзили от Европейския съюз.

- Скоро обядвах с един приятел от Булгартабак – казах. – Според него никой от тройната коалиция няма да е на власт след изборите. Макар че това не е съвсем в негов интерес…

- Амин! – каза Теодор.

- Така че – обобщи Батко – всеки лев от данъци, който остане у нас, а не влезе в грабителската държава, е инвестиция в добруването на иначе безпросветната ни нация.

Понеже стана време да слизаме надолу, отправихме се към края на пистата, който не беше много далеч от печалното заведение, в което бяхме отседнали поради пълното отсъствие на адекватна конкуренция. Група австрийци, насмукани с кайсиев шнапс, окуражаваха някакъв свой си скиор:

- Lauf, lauf, lauf, lauf….

Ето че се появи и Милен, който „шареше” твърде елегантно на фона на другите туристи. Решихме и ние да го окуражим и започнахме да скандираме:

- Де-де-се, де-де-се…

Милен извърна глава към нас и разбра. Усмихна се загадъчно като мадона. Спря, свали ските и после всички се качихме в кабинката, за да не изпуснем резервацията си в ресторанта.

 image



Тагове:   данъци,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Батко
19.02.2009 09:12
...виж ,как един питателен обяд води след себе си добро художествуване !
цитирай
2. eien - Мургина..Маргина..все в кюпа
19.02.2009 12:10
и все в Бг-то.
цитирай
3. анонимен - Питателен обяд - да,
19.02.2009 15:04
но salumi schifosi e birra sporcatta водят до сексуални коимари и ДДС оригвания...excuse my Italian...

Д-р Перемянов
цитирай
4. анонимен - No comment
19.02.2009 22:38
"Ще ви давам аз на вас пари да ги крадете и с тях да фалшифицирате избори, да ги печелите и после да ми назначавате вашите идиоти, с които да трябва да се съобразявам!"
цитирай
5. анонимен - PI: Italianska Canzonetta
25.02.2009 18:33
Purwo za polititizite..
Abe znaete li viza za Diktatora i dwoinizite mu..?
Imalo nqkakwo wuzstanie i wsi4kite dwoinizi na diktatora se subrali w edin bunker w o4akwane na uspokoenie na razmirizite. Po edno wreme wlqzal edin deputat i rekul:
"Imam edna dobra i edna lo6a nowina... dobrata e, 4e na6iq diktator ojiwq!!!....".
Dwoinizite plaxo popitali za lo6ata nowina.
Deputata izdal - ".. zagubi dqsnata si ruka..."
Posle za Italiq..
Newednuj spomenawam za prilikite m/u Italiq i Bulgariq..
Edno ot porednite dokazatelstwa za tupotiqta na politizite e izkazwaneto na Silvio Berlusconi kum ruskiq premier Dmitri Medwedjew:
"Obama e krasiw,mlad i s mnogo xubaw ten..."
Berlusconi daje i ne razbral wseob6tiq 6um i smqx..
Nakraq za DDS-to..
Napulno podkrepqm mnenieto, 4e wnasqneto na pari w durjawata bi trqbwalo da e nakazuemo...
Wse pak ima rediza zakoni, koito zabranqwat na wseki ot nas da izku6awa drugiq i da go podwejda kum kriminalni deistwiq...Oswen towa sum na mnenie, 4e newnasqneto na DDS ima, kato forma na zabogatqwane daje polojitelen efekt za Bulgariq. Nie wsi4ki pomnim kakwo be6e w Bulgariq, po wremeto, kogato wsi4ki imaxme 2000 lw w bankata i 4akaxme spokoino da ni doide reda za jigulata.
Samo deto imenata na komunistite sega sa drugi...

Wa6 priqtel PI
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: c2h5oh
Категория: Политика
Прочетен: 624321
Постинги: 44
Коментари: 353
Гласове: 1602