Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.06.2007 16:22 - Съботен ремонт на кабинета
Автор: c2h5oh Категория: Политика   
Прочетен: 4051 Коментари: 3 Гласове:
1

Последна промяна: 02.06.2007 18:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Сергей Станишев щял да ремонтира кабинета – чух в колата, докато се връщах от тенис тази събота по обед. Играхме сингъл с Вави, след което пихме бира. Някои се питат дали яйцето е първо или кокошката. Аз се питам дали бирата е измислена заради тениса или тенисът е измислен заради бирата. Каква е истината, не знам, но, че студена бира след тенис е другото име на оргазма – това е извън всякакво съмнение. Както и да е. Говорим си за политика.

Идеята за ремонт на кабинета винаги ме е вълнувала. Затова и сега реших да споделя вълнението си с най-близките. Спомних си, че Филип беше ходил да играе голф в Гърция и се класирал четвърти, но това не е толкова важно, колкото другото, че му препоръчали някакво ново узо и не само му препоръчали, ами му дали и кашонче с шест стъкла, а пък той купил от някъде пресен октопод и жена му го мариновала снощи, за да го метнат днес на скаричката. Ето с такъв човек съм готов по всяко време да обсъждам ремонта на кабинета. Обадих му се и той каза да идвам, защото Милен и Теодор вече били там, седели пред телевизора в очакване на пресконференцията на премиера и не само пиели от онова узо (като го намирали, между другото, за твърде удовлетворително), но и помолили жената на Филип да направи таратор.

Винаги съм отстоявал убеждението, че Сергей Станишев е зле възпитан. Ето, и днес закъсня за пресконференията си с половин час, а и на мен узото не ми хареса – изпих три чаши, надявйки се, че ще свикна с острия му и леко химически аромат, но не успях да се пречупя и помолих Филип да ми сипе вилямова ракия. Освен че беше с много по-изискан вкус, тя си отиваше и със салатата от цвекло, кисели краставички и царевица, за която Филип твърдеше, че я е правила жена му, но аз съм сигурен, че е била закупена от Елемаг.

По повод ремонта на кабинета Теодор каза, че искал да си сложи аквариум в неговия кабинет и да си го гледа, докато си пие сутрешното уиски, обаче имало проблем с осветлението – трябврало да вгради осветителни тела в стената зад аквариума, а после да боядиса стените и да смени мебелите с такива от по-светла кожа, което щяло да доведе до ремонт на целия кабинет, но тогава поне щял да си направи по-голямо барче. Милен каза, че тук става въпрос за друг ремонт на друг кабинет. Милен и Теодор са братовчеди.

Вилямовата ракия свърши, макар че от нея пиех само аз, и в същия момент започна пресконференцията на Сергей Станишев. Понякога между явленията съществуват невидими връзки, които се проявяват внезапно, за да тревожат мислите ни. Изглежда стресът от това узнаване е оставил ярка следа върху лицето ми, защото Филип се разтревожи и като добър домакин ми предложи да се освежа с малко коняк и се извини, че имал само Хенеси и то дори не X.O., а само V.S.O.P. Успокоих го, че след три чаши узо и половин бутилка вилямова ракия, за мен конякът вече е по-важен като количество, а не толкова като качество, и го помолих само за една бира, с която да освежа прехода между напитките.

Сергей Станишев започна да говори празни приказки, както винаги, и Милен задряма. Теодор каза, че, като примиер, Станишев трябва да направи промени в правителството, за да изпусне напрежението и да успее да си завърши мандата. Теодор ги разбира тези работи. Да смениш ключови министри по средата на мандата – каза Теодор – е като да се оригнеш след първата бира: олеква ти и открива хоризонт за втора бира. Ако не се оригнеш – продължи Теодор, - газовете ще тръгнат през червата и рано или късно ще се изпърдиш, което е по-лошо от това да се оригнеш. А ако много се стискаш и не се изпърдиш, накрая ще се насереш. Затова – зъвърши Теодор – премиерът трябва да сменя министри навреме, когато само ще се оригне, защото когато се насере, ще трябва да си ходи и той.

Станишев каза, че Овчаров си е подал оставката и той му я е приел. Ето, оригна се! – тържествено каза Теодор и разбуди братовчед си да си ходят. Милен отказа. Теодор уважи решението му и си тръгна сам. Филип ми доизсипа каквото беше останало от коняка и ме попита дали ще шофирам или ще се прибера с такси. Разбира се, че ще шофирам. Не обичам такситата, защото миришат, а и шофьорите им често пушат. Плюс това моята кола е голяма, а такситата не са и си търкам краката в таксиметровия апарат. Не на последно място, така, с екип за тенис, не искам да се возя в такси, защото със сигурност ще си забравя сака в багажника. Ето затова, казах на Филип, ще се прибера с моята си кола.

Забравих да кажа, че Филип е ирландец, а жена му е от Румъния.

 




Тагове:   кабинета,


Гласувай:
1



1. zari - С угризение ли, с гордост ли....
02.06.2007 19:24
не зная, но блестящ сте! Браво!
цитирай
2. filipa - От класа си
03.06.2007 14:02
А как си в работата си?
цитирай
3. innuendo - Това беше като филма за Пърл Харбър ...
04.06.2007 17:11
... критиците го нерекоха "война по време на любов". И твоето е някакво такова "преглед на политиката по време на дегустация". Теодор е много интелигентен младеж. Евала. И умее да обяснява.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: c2h5oh
Категория: Политика
Прочетен: 624327
Постинги: 44
Коментари: 353
Гласове: 1602