Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.10.2007 13:08 - Продавам гласа си. Пазарувай!
Автор: c2h5oh Категория: Забавление   
Прочетен: 5135 Коментари: 3 Гласове:
0

Последна промяна: 31.10.2007 13:14


Като че ли Милен наистина беше решил да продаде гласа си на изборите.

- Още една малка Kilkenny – каза той и понечи да зашлеви севитьорката, която вече трета минута бавеше белия сос за чипса, но Батко го укроти със съображението, че сервитьорката е още нова и не се е запознала до съвършенство с нашите старчески навици.

- И за мен още едно.

- Black Bush, нали? – показа дабра памет девойката.

- Да и още един малък Heineken.

- Не е трудно – продължи мисълта си Теодор, баровчедът на Милен. – Ще преебем турците с една проста мярка. Просто трябва да се забрани двойното гражданство.

- Елементарно – солидаризирах се аз и веднага след това се възмутих: - Че какво, моля ви се, значи двойно гражданство! Това е все едно да имаш две съпруги или да пиеш уиски с бира!

- Е ти не пиеш ли това?

- Наистина...

- А пък аз бих си продал гласа на всеки – разля бирата си Милен и веднага си поръча нова, - само че ще им обявя такава цена, че свят ще им се извие... Особено тарифата ми за ДПС майката си трака!

- Имам един приятел, който им се продаде, за да го направят заместник-министър.

- Не! – обиди се Милен. – Аз няма да се продам толкова евтино!

- Извинявай...

- Ще гласувам за ДПС, ако ме направят шеф на ДАГ.

Тоест, главен архитект на София, искаше да каже Милен, пожелавайки да углави Дирекция „Архитектура и градоустройство”.

- И не само аз ще гласувам за ДПС, ами ще ви накарам да гласувате и вас. Ето ти, например – прикова очи Милен в моите, - няма ли да гласуваш за ДПС, ако ти обещая, че ще направя Банкя зона, свободна от строителни ограничения?

Милен знае, че имам земи в Банкя, които отчаяно се мъча да превърна от селски в регулирани. Затова свири на тази струна като един Янко Музиканта от Сенкиевич, макар че същият е написал и много по-смислени книги като Quo vadis, Krzyzazy и прочие.

- Хм... – престорих се, че се колебая аз.

- Ето моята програма – обобщи Милен: - ще гласувам за когото ми кажат, ако ме направят шеф на ДАГ и ми разрешат да си учредя из цялата страна зони, свободни от ограничения за строителство. Да мога да раздавам ПУП-ове*, на когото си поискам!

Батко не издържа и си поръча една водка. Водката с лаврак не си подхожда, но пък не е и подходящо да се предлага лаврак в една ирландска кръчма. Споменах ли, че действието се развива в J.J.Murphy’s на „Кърниградска” между „Борис” и „Асен”?...

- Освен това – продължи Милен, с което отегчи братовчед си Теодор и той отиде да пикае, - имам и други идеи. За цялостна политика. Например плаващ ДДС. Цигарите и алкохолът да се облагат с 1 до 2% ДДС. Детските храни, хуманата и памперсите – с не по-малко от 30-40% ДДС. Книгите, театрите и лекарствата – с 50% ДДС. До 55% за животоспасяващите.

- Наздраве!!! – трогна се Батко.

- Аз пък – предложи Теодор, облекчен и позитивно настроен – бих се обявил за легализация на корупцията.

- Така ли? – поръчах си още едно уиски аз.

- Ами, да. Дори рушветите, освен да се разрешат, трябва да се освободят от данъци, защото, ако се обложат, ще породят нова корупция.

- А аз – казах аз – съм против плоския данък. Искам плоският данък да се смени с изпъкнал данък.

- Ашколсун!!! – отново се трогна Батко.

- Изпъкналият данък се състои в следното: колкото повече печелиш, толкова по-малко данъци плащаш. Накрая идва онзи момент, когато не плащаш никакви данъци. Това е първата граница на изпъкналия данък. По-красива е втората граница. При нея, ако спечелиш повече от необходимото, за да не плащаш никакви данъци, започваш да получаваш прогресивно финансиране от държавата. На всеки сто лева, за които не си платил данъци, държавата ти плаща по десет отгоре. После ти правят ревизия и ако не си усвоил всичко, което ти се полага, наказват те да усвоиш още.

- Ето това е дясно мислене – щракна с пръсти Теодор и веднага му донесоха сметката.

Теодор плати и това изпълни всички нас, останалите, с дълбоки утризения.

 

 

 

---------------------------

* ПУПподробен устройствен план, с който започва всяко застрояване – б.М.**

** б.М. = бележка на Милен

 

 

 




Гласувай:
0



1. zari - А компанията, какво мисли по този въпрос, за благотворителност например.
03.11.2007 15:30
"Фондацията Bill & Melinda Gates се грижи за болни и хора в неравностойно положение. Бюджетът на фондацията възлиза на, забележете, 28 млрд. USD. Основната част от парите са именно от Гейтс. При това той е направил изявление, че до края на живота си ще направи дарения, възлизащи на над 95% от богатството му. Фондацията се е посветила основно на борбата с около 10 от най-страшните болести в света, като СПИН, малария, туберкулоза." /не че в Бг нямаме повечето от тези 10 болести/..
КАК ЛИ БИ ВЪЗПРЕЛ ГОРНИЯ РАЗГОВОР, БЕДНИЯТ БИЛ? Можем да преведем постинга и да му го изпратим. Така ще разбере, че и у нас има сериозни, загрижени и мислещи хора.След отговора му, който не се съмнявам, ще пристигне, бихме могли да си пишем постинги с интересно продължение..
цитирай
2. c2h5oh - "Можем да преведем постинга и да му го изпратим."
03.11.2007 23:48
Преведете го и му го изпратете. Може ли и едно копие за нас, че да ви проверим английския?...
цитирай
3. анонимен - прекрасен пример ZARI
10.11.2007 11:54
чудесна алюзия...ето точно това ще се получи, когато се въведе такова нещо като "изпъкнал" данък - условия за развитие на един или дори няколко наши ,родни "бил и мелинда гейтовци",които когато натрупат състояние един ден наи-вероятно ще го раздадат за благородни каузи,като борбата със страшните болести,но подозирам ,че законодателят /компанията/ е предвидил наи-строги санкции за подобно безотговорно поведение и поругаване на "изпъкналия данък" и ще му натресат наи-сурово наказание - незабавно усвояване на сума равна на двойния размер на дареното!
Zari....free your mind :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: c2h5oh
Категория: Политика
Прочетен: 624258
Постинги: 44
Коментари: 353
Гласове: 1602