Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.05.2008 22:33 - Червен билет за предатели
Автор: c2h5oh Категория: Политика   
Прочетен: 15715 Коментари: 16 Гласове:
1

Последна промяна: 08.05.2008 22:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Посвещава се на Сергей Станишев, който е готов лично да направи свирка на всеки, който прецака Бате Бойко.

 

 

Станишев награждава предателството на Георги Андреев, избран за кмет на Ветрино (където и да е това) на крилете на Бате Бойко и завъртял впоследствие опашката към БСП.

image

 

 

 

 

- Аре, стига бе! – провикна се Батко Светльо. – Това не е агне. Това е яре!

Павката, притежателят на капанчето, където бяхме разположили полевата си приемна, побеля, позеленя и накрая почервеня. Давайки си ясна сметка, че всяка прилика между реакцията на кръчмаря и националния флаг е случайна, ние спокойно го изчакахме да доприпка до масата ни и изслушахме туй, що тегне на сърце му.

- Вие луди ли сте, бе! Знам, че е яре. Обаче казвам, че е агне, защото иваче няма да поръчват.

- Аз мисля – вдигна вежда Хер Дидев, - че за всички е ясно, че ярето е по-хубаво от агнето.

- Не е толкова мазно и е по-крехко – творчески доразви мисълта му Милен.

- И няма онази натрапчива миризма на коч – сложих точка.

- То е така, разбира се – закърши ръце кръчмарят, - ама иди да им обясниш...

Капанчето беше точно срещу хотел „Рила” вдясно. Оттам добре се виждаше стартовата рампа на рали „България”, а също и тентата, където се подвизаваха манекенките от промо-екипа на нашия отбор. Всъщност отборът беше на Теодор – скъпо занимание, но всеки си е малко луд. По цял ден Теодор ту препускаше с кросов мотор през гори и дерета, за да гледа „бегачката” си по трасето, ту висеше в сервизния парк и даваше акъл какви гуми да се сложат, да се смени ли съединителят и по други отвратително досадни теми, за които ние не искахме и да чуем. Смятахме, че правим достатъчно за приятеля си, присъствайки на територията на Боровец в сезон, когато снегът и пистите са само спомен. На нас трасета и сервизни паркове не ни трябваха. Достатъчно ни беше нашето официално заведение, където Павката въртеше чевермета и винаги се пазеше най хубавата маса за нас. Стигаха ни и манекенките-промотърки, които ние пощипвахме, докато екипажът бръмчеше по предизвикателните макадами на етапите от ралито.

- Мислят си – продължи с безмилостната дисекция на живота си кръчмарят, - че като им даваш яре, им даваш нещо от втора ръка, все едно не си имал агне, та затова си им опекъл яре. А ярето наистина е по-вкусно...

- Хайде, хайде – кротко изгука Батко, паникьосан от мисълта, че Павката ще се разциври и разсополиви на рамото му, - иди да нарежеш още салатка.

- Чухте ли каква простотия е направил Станишев? – попита Милен, осмуквайки едно ребърце по начин, по който никой от съседните маси не би се досетил, че е ярешко.

- Коя от всичките?

- Връчил тържествено партиен билет на някакъв селяндур, кмет на някакво село, когото го избрали за такъв от ГЕРБ, обаче той после се обърнал към комунистите и даже станал партиен член.

- Че работа ли е на премиер и на шеф на партия лично да връчва книжките на редовите партийци?

- Когато тези книжки забиват нож в гърба на Бойко Борисов, не само ще ги връчи лично, ами и ще ги оближе преди това.

- Не сте ли малко крайни – опита се да привнесе доза толстоизъм в нашия донейде маккартистки дискурс Хер Дидев. – В крайна сметка всички треперят от Герб, защото от Герб зависи дали ще ги има и как ще ги има в следващия парламент. Това да обърнеш кмет на Герб към своята си партия е як удар под пояса на противника и никой не би пропуснал да злорадства по медиите. Ако пи-арите на БСП бяха пропуснали да раздухат този случай, по-допре да бяха ги изпъдили от Позитано.

- Тези пи-ари не са ли онези, които направиха клипа със старците с кожените якета и електрическите китари, които агитираха за Първи май?

- Онези са, ами!

- Аз на такива едни пи-ари ще им кажа едно „мерси”...

- Заеби кмета – обобщи Милен. – Тук по-важното е друго. За пореден път комунистите доказаха, че най-мили са им предателите. Все едно са им родни рожби.

- Всъщност, доколкото четох, този кмет е бил преди партиец, но спрял да бъде, защото станал ченге. Сега, вече като кмет, решил да си възстанови партийството.

- Хайде, хайде! На Герб кадрите да не са много хубави. Треторазредни номенклатурчици, за които е все едно на кой господ ще се кланят.

- Е, нали за същото говорим!

При произнасянето на думата „говорим” ненадейно се умълчахме. Дали защото Павката надялка нова порция от чевермето в голяма супена чиния, дали защото го придружи със запотена гарафа червено вино от един литър или пък защото Батко викна манекенките да дойдат при нас, това така и не разбархме, пък и не пожелахме да научим с необходимата страст. Момичетата започнаха да се смущават от тишината и затова Батко се жертва и реши да подхване разговорът отново:

- Вижте – констатира той. – Ярешкото не се залоява така, както агнешкото.

Манекенките се изкискаха, решавайки, че Батко си е направил някаква мръснишка шега. В този момент с бръмчене и трещене колите започнаха да се връщат, напомняйки ни, че за пореден път нашият обяд заплашваше да се развие във вечеря. С бръмчене и трещене се появи и Теодор, братовчед на Милен и собственик на автомобилен клуб АКТ (автомобилен клуб „Теодор”).

- А! Какво става бе, братчед? – осведоми се Милен.

- Аз мамицата им на тях! – седна Теодор при нас. – Не сме народ, а мърша!

- Петко Славейков – реших да внеса яснота относно произхода на цитата аз.

- Няма да повярвате какво ми се случи!

- Спокойно, братчед. Всичко ще повярваме.

- Наздраве! – обобщи Батко.

- Поне кажи какво ти се случи – разля поредна доза перфекционизъм Хер Дидев.

- Конкуренцията дойде да ми се предложи.

- Хайде стига, бе!

- Да! Спонсорът им плащал малко. На всичкото отгоре искал да му връщат половината, та затова те решили да се продадат на друг. И понеже сега водят, предложиха ми да паднат, за да спечаля аз, обаче после да им стана спонсор или собственик.

- Ама кой ти го предложи това?

- Чичото на пилота. Шефът на клуба.

- И ти?...

- Размазах му фасона. Дай черния пипер.

Теодор обилно наръси мръвките в чинията си и хвърли отгоре една люта чушка.

- Като го чух как продава победата си, как продава усилията на хората, които се пържат по цял ден на слънцето и треперят за всяка секунда по трасето, причерня ми пред очите и му забих един юмрук в диафрагмата.

- Точно така! Предател мръсен!

- Той се преви, обаче аз го изправих с едно кроше отляво. Изтлежда съм го уцелил добре, защото коленете му се подкосиха и той се свлече.

Теодор си поръча бира и кога тя мълниеносно възникна пред него, изпи я на един дъх. Изглежда лютата чушка се беше паднала професионална.

- Докато се свличаше, се обърна с гръб към мен.

- И ти го ритна в гъза?

- Да – изживя катарзиса си Теодор, братовчедът на Милен, и му олекна.

Такъв си е Теодор. Що се отнася до манекенките, те си бяха добре и още по-добре се почувстваха при изричането на думата „гъз”. Туй то!

 

 

 




Гласувай:
1



1. анонимен - Што в политика бре ?
09.05.2008 09:02
Абе, Алкохол що си качил постинга в политика, по подходящо би било в забавления, лични дневници, даже регионални..
Мислиш сигурно, че Чърчил и Сталин, като са употребявали, всички които пият стават за политици !
Трябва да знаеш обаче, че :
I . И двамата са имали мярка, която са знаели !
II . Че не от всяко дърво става свирка !
цитирай
2. анонимен - На ход са хората за връзки с обществеността,
09.05.2008 11:41
които да обърнат в своя полза "удара" на Станишев. И толкова малко се иска..."
цитирай
3. bamby13 - стара истина е
09.05.2008 12:06
който гласува като пу*тка, го е**т
цитирай
4. анонимен - Добър акцент върху помиярщ...
09.05.2008 12:13
Добър акцент върху помиярщината в българския политичиски живот. Лошото е, че това не е най-големия проблем с нашите политици.
цитирай
5. анонимен - Да
09.05.2008 14:11
прецакам бате Бойко и Станишев да ми направи свирка.Ти ме размечта бе,пич!!!!
цитирай
6. krasi7 - ///////////////////
09.05.2008 18:34
Тя простотията по хората ходи, в гората няма работа!
цитирай
7. анонимен - По мой скромни
09.05.2008 22:00
прогнози до изборите, независимо срочни или предсрочни, другарят Станишев ще награди толкоз "герои", че ще се оформи "алея" на ударника... Да започнат залаганията -СЕГА!!!
цитирай
8. анонимен - FY
10.05.2008 12:41
abe bezmozu4ni traversi.Stanishev si e premier na mqsto,no maj vie ste tezi koito pravite svirki i to na bat vi Bojko ot ciganskata maala SUCK MY SHOE ASSHOLE
цитирай
9. drona - как беше ...
10.05.2008 16:10
"няма вечни приятели; има вечни интереси".
цитирай
10. анонимен - не барай станишев!
11.05.2008 00:05
това връчване ма вдъхнови и ми отвори очите.
не го барайте станишев :
връчва - отваря,връчва - отваря..
цитирай
11. анонимен - Предвидимо действие на
11.05.2008 17:32
човек, който не е служил един ден във войската. Не заради липсата на военен опит, а заради липсата зряло отношение/неотношение към предателите! Чест и достойнство пази този, който също ги притежава!
цитирай
12. c2h5oh - По повод коментар 8:
12.05.2008 14:57
По повод коментари с такъв произход, на няколко пъти е имало случай да отбележа, че случайно съм запознат как се организират и как се заплащат. Наемат се младежи (студенти или активисти), чиято цел е да се ровят по форуми, блогове и коментари към статии и където срещнат изказване против обекта на PR-защита, с чиято кауза са ангажирани идеологисеки или финансово, отговарят. Понеже отговарят на много места, не им остава време да отговарят умно и пишат такива блиц-недомислици като тази тук. Забележета само следния цитат: "Станишев си е премиер на място" това ли е стилът на изказване на човек, който веднага след това говори за свирки и смукане на ануси? Очевидно не. Пък и може би не смеят да нарекат Станишев "як пич", защото не знаят каква точно е директивата на PR отдела по този въпрос.

Както и да е. Това, което искам да кажа, са няколко съвета към PR-ите, които все още прибягвайки до тази техника, въобразявайки си, че като се намесят в такава демократична територия, каквато е Интернет, ще повлияят на умовете, нагласите и в крайна сметка - на отношението към защитаваната от тяхната PR-кампания персона или организация:

1. Именно защото Интернет и специално местата, където пращате дръзновени младежи да се изцепват срещу заплащане, са свободна територия на ума, именно затова на такива места фалшът и хилавият стремеж за евтина манипулация лъсват веднага и не могат за изпълнят лукавите си цели.

2. Ако аз кажа: "Иван Иванов се осра" и интелигентно развия аргументацията на това твърдение, то не е достатъчно някой активист да напише: "Ne, Ivan Ivanov ne se osra, za6toto e super cool pi4!", за да промени отношението на хората, които четат блога ми към Иван Иванов.

3. Най-важното: всяко такова изцвъкване в блог или форум, води до повече посещения и четения на блога и премества темата по-нагоре във форума та да я виждат отново и отново. И понеже видяхме колко убедителни са платените анонимни включвания, то те правят услуга на тезата, която се мъчат да контрират, като запознават с нея повече хора.

Така че, скъпи ползуватели на PR, PR-ът не е проста работа. Често не е по силите на вашите роднини или активистите на партията, за която болеете. Наемете си истински специалисти. Вярно, ще ви излезе по-скъпо, но пък ще е по-гъзарско...
цитирай
13. kpuc - Няма нищо ...
14.05.2008 10:33
по-естествено от преход от едната комуноидна фракция (Герб) в другата (партията-майка БСП). Генесизът и на двете е общ - репресивния апарат от 1944-1989. Случайно някой да се поинтересува чия кауза е зашитавал въпросния кмет преди да пристане на Борисов?
цитирай
14. анонимен - дълго тире
29.05.2008 10:57
Хайде напиши вече нещо де:)За да почне хубаво денят ми, почти всеки ден влизам в два задължителни блога - На Sulla и c2h5oh.
цитирай
15. анонимен - дълго тире
29.05.2008 10:57
Хайде напиши вече нещо де:)За да почне хубаво денят ми, почти всеки ден влизам в два задължителни блога - На Sulla и c2h5oh.
цитирай
16. анонимен - Аслъ ...
10.06.2008 12:44
Аслъ, Алкохол, напиши нещо бе пич. Кефиш!
Един приятел от Лондон ми прати линк към твоя блог - да се позабавлявам. Е, изчетох всичко.
А крилатата фраза: "Заври си го в гъза" /там за агне ставаше на въпрос/ - не ми слиза от устата последните 3-4 седмици - ха ха ха.

Поздрави:
Бай Димо
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: c2h5oh
Категория: Политика
Прочетен: 623224
Постинги: 44
Коментари: 353
Гласове: 1602