Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.11.2007 22:44 - Ами, вземете да пукнете, хайде!
Автор: c2h5oh Категория: Политика   
Прочетен: 6593 Коментари: 8 Гласове:
2

Последна промяна: 15.11.2007 06:35


- Суходолци казали, че по-скоро ще пукнат, отколкото да пуснат камионите с боклука на София – каза Батко Светльо, докато сядаше на масата, и направи властен жест, посредством който успя да материализира пред себе си един келнер с безлична и тъповата физиономия. – Дай едно уиски. Голям Lagavulin, 16-годишен, Порт Елена, остров Арджил.

- Има само 21-годишен.

- Не е ли твърде торфен? – плахо намекнахме двамата с Милен.

- Нищо му няма. Дай един! – Батко е помияр и е готов да пие всичко, включително и 21-годишен Lagavulin.

- И къде го чу това за суходолци? – попита Теодор, братовчедът на Милен.

- По телевизията, тази сутрин в прегледа на печата.

Батко тъкмо се прибрал от някакъв купон и си сипал едно уиски, когато внезапно решил да пусне телевизора. Случила се някаква програма със сутрешен блок, където правили преглед на печата и там той чул за тази позиция на суходолските селяни. Понеже имало пак някакъв проблем с боклука, та се подговорило да се отвори старото сметище и да се извозва боклукът там. Селяните се заканили, че пак ще правят живи вериги и няма да пуснат боклуците на мръсните софиянци.

Така се потресох, че си поръчах нилски костур в прошуто и бутилка от някакво евтино италианско вино, ако не се лъжа Pinot Grigio Danzante. Бяхме седнали в новия салон на „Табиет” – не онзи на „Кирил и Методий”, а този в Лозенец, на „Орбита”. Потресох се, защото проблемът с отпадъците, били те индустриални или битови, занимава мен и приятелите ми с една особена изостреност. Ние сме своего рода еколози и много болезнено приемаме неволите на майката-планета. Ето защо, загрижени за нейните ресурси, сме взели решение да пестим водата и по този случай вода изобщо не пием. Използваме я само за миене и къпане. Вярно, къпем се по два-три пъти дневно, но за това не сме виновни ние, а тенисът. Теодор стига дори още по-далеч. Той не използва вода дори в купичката с лимоново резенче, където човек си оплаква пръстите, когато яде нещо с ръце, да речем ребърца по виенски. Кара да му сипват в купичката бира и си плакне ръцете с нея. Твърди, че Radeberger измива по-добре от Warsteiner, но аз не му вярвам.

- Значи суходолските селяни не искат боклука на София, така ли?

- Така.

- Че то, сметището да не е тяхно?

- Май не е.

- Е, какво тогава!...

- Не искат.

- А бачкат ли в София?

- Бачкат.

- Кензат ли в София?

- Кензат.

- Плюскат ли мазни банички в обедната почивка и хвърлят ли си хартийките?

- Плюскат и си хвърлят...

- Тогава – каза Милен. – Аз предлагам да им наложим визов режим. Шенген. Няма да влизат в София. Няма да работят в София. Няма да се влачат на пазар в София. И няма да си паркират таралясниците по тротоарите в центъра, само и само да не си платят за паркинг или за синя зона. Да забравят за София! Ако искат да се мъкнат тук, да кандидатстват за виза.

- Да – съгласи си Батко и си поръча още едно уиски и един морков, обелен, разрязан надлъжно на осем и сервиран в чаша с вода. – И ще се явяват на интервю за получаване на виза. Защо искате да влезете в София? Имате ли роднини в София? И те ли са цървули като вас? Не сте одобрени.

- На всички! Визи на всички! Щом толкова мразят софиянци, щом толкова софиянците им бъркат в гъзо, няма да влизат с коли в София, а ще си ги оставят на околовръстното – и без друго са леваци и не могат да карат. Освен това ще се въведе софийско жителство. Аз съм фен на софийското жителство и на възродителния процес!

- Наздраве! – съгласи се Батко.

- Ебати селяните! – чукна чашата си в Батковата Милен. – Аре, наздраве!

- Братчед – намеси се Теодор, - аз съм от Хасково, братчед.

- Братчед – отговори Милен, - стани и напусни заведението, братчед!

- Имаш ли виза?... – падна под масата Батко.

- Хайде, стига! – реших да се намеся. – Захари Стоянов е казал, че всеки от нас може да намери на тавана цървулите на дядо си. Ето, аз, например, имах в университета едно гадже от провинцията...

- Да, бе! Да!!! – не ми повярва никой.

После сменихме питиетата и темата. Заговорихме за дълга на Ирак към България...

 

To be continued...

 

- ... Брадчед – каза Милен, - не се връзвай. Ти си пич.

- Най-големият, когото познавам – искрено допълних аз.




Гласувай:
2



1. dgeorgiev - :)
14.11.2007 22:56
Би било превъзходно България да се раздели на малки теритриални единици - градове държави, провинции, графства, анклави или Бог знае какво.
Така най-сетне всеки ще може да обвинява само себе си, за кочината в която живее.
Какво са виновни хората, че не искат да дишат смрад? Работели в София...ами със сигурност в столицата работят повече варненци, отколкото суходолци....и какво...да закарат софийския боклук до Варна?
цитирай
2. norman - ми да,
14.11.2007 23:09
ъв петък като си тръгват, ще си взимат боклука с тех.
А виждаш автора колко е принципен по отношение пестене на водата, дори лед не си слага ъв уискито.
цитирай
3. maymi - Стига де...
14.11.2007 23:32
...прави са хората. Що не построихме завод за боклука?!? Щото - знаеме що... Нека пък покрай суходолци излезе тази тема...
цитирай
4. akasha85 - :)
15.11.2007 00:00
много ме забавлява темата,т.е начина по който е пресъздадена..... :)

аз съм от провинцията и нема да кандидатствам за виза,щото не ме кефи софето :) ще си кензам на нащо си сметище,а то е мноооо яко :)

поздрави! много готин постинг :)
цитирай
5. utremer - Знам аз ...
17.11.2007 14:26
че зад тия формули алкохолни се крие хедонист брадясал. Затуй му казам едно Евалла (Първо) и гласувам за блога му (Второ)
цитирай
6. izvorche - !!!
22.11.2007 08:28
Много добър текст.

Глобализация до дупка:))) И парцелиране до кръв.

Поздравявам те!
цитирай
7. анонимен - selqn4e
02.01.2008 17:47
браво готин блог

а за софия както е казал поета:там ходя само по голяма нужда:)
цитирай
8. анонимен - За визата
13.05.2008 16:11
Само така виза и при това почасова "имам работа до цум да ходя"-мдааааааааа заповядаите такса 20лв и заповядаите за 4 часа. "Ама купил съм си апартамент НА София" мдаааааааааа беж на село да ореш нивата на дядо ти за която си се дупил 10 години на поземлената комисия..............
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: c2h5oh
Категория: Политика
Прочетен: 623206
Постинги: 44
Коментари: 353
Гласове: 1602